Beton in de badkamer

Hoewel het niet echt de gebruikelijke, beton is geweldig om te gebruiken in uw badkamer, want het is duurzaam, zal niet rotten of breken, en ruikt niet slecht. De muren van onze badkamer waren eigenlijk geverfd met een soort buitenverf, maar ze zijn beginnen te vervagen, en onze gewone verf is er gewoon niet tegen opgewassen daarom hebben we nu een inloopdouche van beton cire. Om dezelfde reden ben ik niet van plan om ons beton te veel te beitsen – ik denk dat ik het gewoon verder laat vervagen tot het punt waar ik het niet meer zo vaak zie.

Beton in de badkamer aanbrengen

Hoe dan ook, als u besluit om dit te doen met uw beton, zorg ervoor dat u het regelmatig uitveegt. De combinatie van verf en beton cire inloopdouche is vaak wat rommeliger dan normale vloerverf – vooral als je het er met een natte doek probeert af te deppen. Maar bovenal raad ik je aan om het met een lage waterdruk te doen om oververhitting van het beton te voorkomen. Als je van plan bent om het regelmatig te doen, zou ik ook voorzichtig zijn met de temperatuur – ik zou proberen om het rond de 60 – 65 graden te houden.

Kunststof (en porseleinen) tegelvloeren schoonmaken

In onze beton cire inloopdouche heb ik ons beton schoongemaakt door een kopje gedestilleerde witte azijn in de afvoer te gieten – dit reinigt zo ongeveer alles wat van nature biologisch afbreekbaar is – het is tenslotte gewoon azijn. De vloer was helemaal bedekt met plastic en porseleinen tegels, en dat was gemakkelijk schoon te maken. De vloertegels worden bevochtigd en geschrobd met een natte handdoek – het kostte nogal wat schrobben en een beetje moeite, maar uiteindelijk kreeg ik ze schoon. Het plastic werd gewoon afgeschraapt en afgeveegd met een droge handdoek – de onderkant van de tegels was zo beschadigd dat ik ze niet schoon kreeg.

Het is niet zo erg dat ik het vuil niet uit de vloer kreeg, hoor. Het was gewoon een beetje verontrustend – onze vloeren zijn in vrij goede staat – dus misschien zijn we gewoon wat lijm aan het verwijderen – maar ik zou niet per se aanraden om wat voor maatregelen dan ook te nemen om het schoon te maken. Ik zou echt niets anders doen, behalve het waarschijnlijk iets langer laten liggen dan ik deed (maar niet veel langer – de vloeren droogden vrij snel, en schoonmaken