zit-sta-bureau

De vele voordelen van een zit-sta bureau

Op steeds meer plekken worden ze aangeboden: zit-sta bureaus. Deze bureaus bieden zowel de ruimte om zittend aan te werken als om staand te werken. Er bestaan verschillende typen van een dergelijk zit-sta bureau. Zo zijn er bureaus die uit een zitgedeelte en een sta-gedeelte bestaan, deze doen een beetje denken aan een picknicktafel. Ook zijn er bureaus die elektrisch verstelbaar zijn. Het kan zich lonen je in te lezen in de verschillende mogelijkheden die er bestaan. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van staand werken (als je toch kunt zitten?) en is zo’n bureau wat voor jou?

Wij zitten té veel

Nederlanders zitten té veel. Bijna de helft van de Nederlanders brengt meer dan zeven uur per dag zittend door. Al ben je nog zo sportief, teveel zitten brengt schade toe aan je lichaam: de kans op hart- en vaatziekten en zelfs diabetes neemt toe, je verbruikt te weinig energie. Het spreekt voor zich dat je met dit in het achterhoofd staand werken wilt proberen te vermijden. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat staand werken bepaalde voordelen met zich meebrengt: staande vergaderingen duren korter, terwijl de kwaliteit van de beslissingen niet afneemt. Bovendien ben je staand tot wel 46 procent productiever!

Kies je voor meer gemak en comfort?

Het kan zijn dat je op dit moment de sportschoenen al hebt aangetrokken om richting de meubelgigant te rennen (overigens is rennen, net als staan, erg gezond). Kijk ook eens online naar de vele mogelijkheden die er zijn. Wie graag wat meer comfort en luxe wil, kan ervoor kiezen dat zijn zit-sta bureau electrisch is. Hierdoor hoef je niet te prutsen met kabels of draaiknoppen, maar kun je eenvoudig je bureau met één druk op de knop verstellen. Op de momenten dat je er toch voor kiest om te gaan zitten, is het aan te raden dit te doen op een ergonomisch verantwoorde stoel