wat is een snijplotter

Waar gebruik je een snijplotter voor?

Wil je uit verschillende materialen logo’s, teksten en andere afbeeldingen snijden dan komt een snijplotter goed van pas. Een snijplotter wordt geleverd met software om deze in te stellen en daarna te snijden, door verbinding te maken met een computer kun je de plotter instellen. Naast de vraag wat is een snijplotter, kun je beter de vraag stellen wat kun je er allemaal mee doen. Niet voor niets is de plotter de laatste jaren enorm toegenomen in gebruik. 

wat is een snijplotter

Maak je eigen reclameborden

Je kunt met een snijplotter bijvoorbeeld je eigen reclameborden maken door de vinyl letters uit te laten snijden, ook afbeeldingen kun je eenvoudig snijden. Muurstickers met leuke teksten kun je met de software zelf ontwerpen, het maken van persoonlijke geschenken is ook een leuke optie om te doen. Kleding van kinderen kun je mooie afbeeldingen op stikken, logo’s en teksten zijn allemaal met de snijplotter eenvoudig te snijden. Aan de hand van de werkzaamheden kies je de grootte van de plotter.

Verschillende mesjes

Bij een snijplotter heb je verschillende mesjes nodig om de verschillende materialen te snijden, tegenwoordig zijn er ook plotters die alle materialen kunnen snijden. Met de software stel je eenvoudig het materiaal in, vervolgens snijdt het mes het materiaal. Bij de wat oudere snijplotters heb je voor ieder materiaal een ander mesje die je moet monteren, dit om te voorkomen dat het mes bot wordt. Bij papier is het vooral kenmerkend dat dit mesje snel bot is en niet meer te gebruiken voor andere materialen.